Бойко Борисов коментира днес работата на кабинета. Досега решенията на МС

...
Бойко Борисов коментира днес работата на кабинета. Досега решенията на МС
Коментари Харесай

Борисов: Ще слушаме премиера и ще бъдем работливи в парламента

Бойко Борисов разяснява през днешния ден работата на кабинета. 

Досега решенията на Министерски съвет са най-меко казано слаби и по тази причина се постановяваше в Народното събрание да поемаме тежестта на Министерски съвет, помните рецесията със зърнопроизводителите, енергетиката, това са тежките решения. Така солидарно бихме приели и дерогацията, ще послушаме Денков и ще бъдем доста работливи в Народното събрание, разяснява той.

" Чухме, че ГЕРБ желало да събори държавното управление, това е цялостна нелепост. Дерогацията би трябвало да влезе в действие и ние и " Продължаваме промяната " сме съгласни, единствено че те споделят да влезе от 1 март, а в случай че влезе от 1 януари, могъщият Денков може и да се огъне и да носи самичък отговорност, което отново е нелепост. Не виждам ние по какъв начин ще се дръпнем от това януари, като ние сме го предложили ", сподели още Борисов.

По думите му има настоящ документ сред Денков и Габриел, по който се назначават министри, и тези назначения са свързани си изпълнителната власт, написа БГНЕС.

" В случая с шефа на " Пирогов ", вицепремиерът Габриел сложи въпроса на премиера, че не е склонен със промяната. Ние напълно действаме в границите на посочения правилник, а с Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме по отношение на парламентарните решения да ги вземаме като партии дружно. В един миг Деси Атанасова се обади на Денков да му каже, че тези назначения поръчкови няма да допуснем. Вчера от границата ни с Турция, където бяха еврокомисарят и Василев, Василев персонално ми се обади, това са нелепости сподели, по този начин не се прави. Мина 14 ч. и нищо не се случи, а в противен случай чухме по какъв начин Денков ни прати да си гледаме работата, което ние направихме. След като имахме ясна позиция на Европейска комисия, че дерогацията би трябвало по-бързо да се включи в дневния ред на Народно събрание, ние го включихме. Надявам се да мине ", сподели водачът на ГЕРБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР